您好,欢迎来到华佗养生网。
搜索
您的当前位置:首页高考英语阅读理解抓分练习题(62)

高考英语阅读理解抓分练习题(62)

来源:华佗养生网


2014高考英语阅读理解抓分练习题(62)及答案

阅读理解 (共两节,满分60分)

第一节 (共15小题:每小题3分,满分45分)

A

Despite their name, the Want Family don’t want much. They want enough money for a nice house and a holiday every year. But they don’t want to be millionaires. They want to do well at their jobs. But they don’t want to be the big boss. They do want to spend time improving their garden, visiting their families and taking their two kids, Nicolas and Leuan, to McDonald’s for lunch. But they don’t want to be famous.

The Wants just want to be normal. That’s why they are famous. They have been selected as the most normal family in Britain. After a six-month search for the most ordinary family in Britain, the Wants were selected from hundreds of applicants. John Want works in marketing for a food company. Claire has a part-time job renting out children’s play equipment. John doesn’t understand why they were chosen to represent ordinary English families. How are they normal?

That is not a bad question. Nearly everyone does some of the things that the Wants do. But very few people do all of them. There have been great changes in the social structure of British life. It is becoming more common for people to have children when they are older than the Wants, and to have one child instead of two. A household with two children may be headed by a single parent, usually the mother. Or perhaps dad and mum are still together, but not married. Or maybe dad and mum are married.

Dad goes out to work and mum stays at home and looks after the kids. They have traditional values. Every weekend the whole family goes to church.

“What we have here is not an average family, but a traditional family,” says Cary Cooper, professor of philosophy at Lancaster University. “There is no such thing as a normal family anymore, in the way there was 20 or 30 years ago. Of course the Wants exist, but for what do we need to celebrate them?” Perhaps because we think normal families are an endangered species. Examples of them have to be preserved to show future generations.

1. The Wants were selected as the most normal family in Britain because________. A. they represent traditional English families B. they don’t want much C. they don’t want to be famous

D. they want to be normal

2. The following statements describe the great changes in British life EXCEPT _________.

A. people have kids later than 20 or 30 years ago B. some children are brought up by a single parent C. it’s more common for families to have only one kid D. most families go to church every weekend 3. We may infer from the passage that __________. A. most of British families hold traditional values

B. future generations are eager to learn from traditional families C. traditional families are becoming fewer and fewer D. traditional families no longer exist in Britain

4. What might be the most suitable title for this passage?

A. An Ordinary Family

B. A Normal But Special Family

C. Celebration of a Family Competition D. Families of Future Generations

参ADCB

General Electric has found robots far more productive in some work than human workers. In one case, a robot saved enough to pay for itself in ten months. At Ford Motor Company, about fifty small robots are deftly fitting light bulbs into dashboards and speakers into car radios.

The next phase of the computer revolution may well turn out to be the robot revolution. Robots have been fixtures in comedy and science fiction for a long time, but the first industrial robot wasn’t used in the United States until 1961. Industrial robots scarcely resemble the stereotyped humanoid with flashing eyes and a combinations chest. They’re basically just combinations of a computer with very deft and efficient producing machines. What’s really new, of course, is the extent to which these electronic wonders are transforming the way people work and the composition of the work force, especially in Japan. There are about 36,000 robots working in Japan and approximately 6,500 in the United States. In early 1982, Raymond

Donovan, U.S. Secretary of Labor, predicted that by 1990 half the workers in U.S. factories would be specialists trained to service and repair robots.

It’s easy to see why these “steel-collar workers” can be preferable to their human counterparts. They cause fewer personnel problems: they're never absent, and they never ask for more holidays, take vacations, or file grievances. They also give more consistent attention to quality control, are more efficient and effective performers, and are definitely cheaper to keep. Robots, which cost about $30,000 to $150,000 each, usually work two shifts a gay. The displaced workers would draw salaries and benefits of about $790,000 a year. However, robots still cannot replace all facets of the human worker. The automated factory is feasible, but when it comes to reason and informed decisions, robots are still in the same league with machines, at least for now.

5. The details given in the underlined sentences in Paragraph 2 __________. A. illustrate the technical superiority of Japanese technology over American technology

B. warn against the possibility that robot workers will replace human workers C. show the growth in acceptance of robot workers worldwide D. prove the need to catch up with Japanese technology

6. In Line 3 Paragraph 1, the word “deftly” means ___________.

A. clumsily C. lightly

B. expensively

D. skillfully

7. In this passage, the author shows preference in favor of ________.

A. General Electric B. steel-collar workers

C. more factory personnel D. Ford Motor 8. The writer of this passage probably __________.

参5----C DBA

Wind , water, fire and ice-these powerful natural forces have shaped the land of America in the past. They are still changing it today.

The Colorado River slowly cut down through stone to make the Grand Canyon(大峡谷).

Long ago, ice sheets cut Yosemite Valley and the Great Lakes, and glaciers(冰川) are still on the move in Alaska.

Wind and rain storm hit the land from time to time. Fires sometimes burn down forests and destroy the homes of wild animals. This happened in Yellowstone Park in 1988.

Dead volcanic mountains such as Haleakala on Maui and Carter Lakein Oregon are beautiful to look at. But there are several active volcanoes in the US, especially along the Pacific Coast. There are also many earthquakes in this area. Scientists can do nothing to control earthquakes or volcanoes. This was shown clearly on May 18, 1980. At 8:32 that morning, Mount St Helens in Washington state broke out. The top of the mountain was blown off.

Over 60 people –campers, scientists, journalists, forest workers—were killed.

A. sees a role for both robot and human factory workers B. wants to see more robots employed in factories C. feels threatened by robots

D. believes robots make manufacturing much easier

Hundreds of square miles of forests were knocked down. In towns over 100 miles away, day suddenly became night. An ash cloud hid the sun for many hours. Towns and fields in Washington, Oregon, and Idaho were covered with dirty gray ash. Scientists knew that Mt St Helens might erupt(爆发) soon. But no one could say when. And no one expected the terrible strength of the eruption. Many people were surprised and unready. Harry R. Truman, 84, owned a small hotel in Mt St Helens. Scientists had asked people to move away because the volcano was becoming dangerous.

But Harry Truman would not leave his home. Now it is covered with many feet of dirty ash. A small cross stands above the place where Harry probably died. Perhaps it is better that he did not see the destruction of Mt St Helens, the once beautiful lake, and the forests.

But slowly, life is returning to the dead area around the mountain. Grass and small plants are beginning to grow again. Deer and birds have been seen. The land will never be the same as it once was. Perhaps Mt St Helens will erupt again. But this is all part of nature’s pattern of change, and man has little power to control it.

5. Choose the best title for this passage.

A. Wind, water, fire and ice B. Volcano’s beauty and danger C. The power of nature

D. Natural force shape beautiful land of America

6. After the eruption of volcano, what makes the sky turn dark?

A. The smoke B. The clouds. C. The fog. D. The ash. 7. The underlined word “it” means______.

A. The body of old Harry B. The location of Harry’s home C. The opening on top of Mt St Helens D. The place where Harry probably died 8. We can infer from this article that ______.

A. Washington and Oregon are neighboring states B. Colorado River runs through Yosemite Valley

C. The eruption of Mt St Helens also caused trouble with the Yellowstone Park D. Scientists never knew Mt St Helens was active

参-------CDBA

阅读理解 (共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

Almost anyone who has read a travel brochure about Africa has heard of elephants getting drunk from the fruit of the marula tree. It is said that elephants can get drunk by eating the fermented (发酵) fruit rotting on the ground. Books have even been written to prove the truth of the phenomenon.

But a study published in the journal Physiological and Biochemical Zoology tells a very different story.

Steve Morris, a biologist at the University of Bristol in England and an author of the study, says there is nothing in the biology of either the African elephant or the marula fruit to support the stories. Morris says, “ people just want to believe in drunken elephants.”

The marula tree, a member of the same family as the mango, grows widely in Africa. Its sweet, yellow fruit is used for making jam, wine and beer. “The first mistake of the drunken-elephant theory is that it’s unlikely that an elephant would eat the fruit if it were rotten, ” Morris says. “Elephants eat the fruit right off the tree, not when it’s rotten on the ground, ” he explains.

Other experts add that if an elephant were to eat the fruit on the ground, it wouldn’t wait for the fruit to ferment. Michelle Gadd, an African wildlife specialist,

says that elephants and many other animals, including birds and monkeys, are too fond of marula fruit to let it rot.

If fermented fruit on the ground is out of the question, so is the notion that the fruit could ferment in the stomach of elephants, according to the study authors. Food takes between 12 and 46 hours to pass through an elephant’s digestive system, the authors point out, which is not enough for the fruit to ferment.

Supposing that this happened, it’s still highly improbable that the food would produce enough alcohol to make an elephant drunk. Through calculations of body weight, elephant digestion rates, and other factors, the authors conclude that it would take about 1.9 litres of ethanol(乙醇) to make an elephant drunk. 56. We can learn from the passage that ________.

A. it is not easy to find marula fruit in the wild in Africa B. African elephants don’t like to eat marula fruit at all C. marula fruit can be made into food or drink consumed by people D. birds and monkeys in Africa like to eat rotten marula fruit 57. According to Paragraph 6, marula fruit is likely to ferment ________. A. in about 12 hours B. in about 34 hours C. between 12 and 46 hours D. in more than 46 hours 58. According to Mr. Morris, which of the following is TRUE? A. Elephants just eat the fruit right off the tree. B. Elephants will not eat the fruit which is rotten.

C. The marula tree and the mango belong to different families.

D. There are several connections between Elephants and the marula fruit. 59 . What does the underlined word “this” in the last paragraph probably refer to ? A. Elephants getting drunk.

B. Marula fruit fermenting in elephants’ stomachs. C. Elephants eating rotten marula fruit. D. Elephants eating marula trees directly.

57.【答案】D

【解析】根据本段中“Food takes between 12 and 46 hours to pass through an elephant’s digestive system, the authors point out, which is not enough for the fruit to ferment. ”可知答案。

【考点定位】考查推理判断能力。 58.【答案】B

【解析】根据第四段中“The first mistake of the drunken-elephant theory is that it’s unlikely that an elephant would eat the fruit if it were rotten, ” Morris says. “Elephants eat the fruit right off the tree, not when it’s rotten on the ground”一句可知。

【考点定位】考查细节理解。 59.【答案】B

【解析】“Supposing that this happened, it’s still highly improbable that the food would produce enough alcohol to make an elephant drunk.”这句话的意思是假设这种果实在大象体内能发酵,那它产生的乙醇也不足以使大象醉倒。 【考点定位】考查推理判断能力。

Froli Cat Dart While cats require less attention compared to dogs, that doesn’t mean you can just leave them at home all day long. No sir, they too, need some level of attention and will have to keep themselves occupied mentally and physically too. Well, FroliCat Dart makes it possible. Just what is the FroliCat Dart all about? Well, for starters, this device delivers 360° rotation (旋转) that will project laser patterns on the floor, letting your feline (猫科动物) friend chase after it. Portable USB Power Supply With modern gadgets, running out of juice happens to some of us more often, simply because today’s devices seem to suck up more juice than before. That’s why the Portable USB Power Supply comes in handy, being a best emergency charger for cell phones and other devices. Capable of holding a charge for up to three months when in standby,it will ship with adapter tips that cater for a certain variety of cell phone brands. Battery Powered Gloves For those living in the northern hemisphere,we are pretty sure that you have already stocked up on your winter supplies to make sure you remain nice and warm throughout the upcoming freezing months. Well, wearing a pair of the Battery Powered Hand Warming Gloves is necessary so as to keep your palms and fingers warm. These gloves come with battery-powered integral (不可或缺的) heating elements which is capable of keeping your hands nice and warm for up to eight hours. It requires a quartet of AA batteries in each glove, and since both gloves are fully lined with a waterproof, breathable material, they might just come in handy during your next snowball fight. Too bad it comes only in one color-black.

60. How does FroliCat Dart work?

A. It can make cats run around your house.

B. It can project laser patterns to make cats chase. C. It can make cats much sleepier than before. D. It can provide food and drink for cats. 61. From the second paragraph, we know that________

A. Lack of power happens to some of us less often than before. B. The adapter tips cater for all kinds of cell phone brands. C. The Portable USB Power Supply can charge for some phones. D. The Portable USB Power Supply can only last for three months. 62. Where do the Battery Powered Gloves sell well?

A. Iceland B. India C. Australia D Singapore 【文章大意】本文是三篇广告。 60. 【答案】B

【解析】从第一则广告最后一句可知答案。 【考点定位】考查细节查找。 61.【答案】C

【解析】从第二则广告后面部分“---being a best emergency charger for cell phones and other devices. Capable of holding a charge for up to three months when in standby,it will ship with adapter tips that cater for a certain variety of cell phone brands.”可知答案。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo7.cn 版权所有 湘ICP备2022005869号-9

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务